Matchspel Damer 2023

Spelstega samt kontaktuppgifter hittar ni i PDF:filer här nedan!
Damer och Herrar spelar för sig.

Ta chansen att vara med i klubbens Matchcup. Vi lottar ihop alla anmälda i en matchstege där spelarna själva bestämmer speldag och starttid. Sista dag för spel hittar ni sedan i spelstegen. Spelaren som står överst i respektive match kontaktar sin motspelare.

När vi har lottat så kommer vi att delge mailadresser och telefonnummer så att alla deltagare kan kontakta varandra.

Varje match spelas över 18 hål.
Damerna spelar från tee 51.
Herrarna spelar från tee 57.

Matchspel är en tävling mellan spelare och motspelare som tävlar om varje hål, där det gäller att spela hålet på färre antal slag netto än motspelaren. Varje hål vinns, delas eller förloras.

Vi spelar match med handicap vilket innebär att spelaren med den högre handicapen erhåller hela skillnaden mellan de båda spelarnas spelhandicap. Spelaren med den lägre spelhandicapen spelar därefter med 0 erhållna slag. Skillnaden i spelhandicapen fördelas enligt index på hålen i stigande följd. Notera gärna på scorekortet på vilka hål som slagen faller ut. Exempel: Spelare A har spelhandicap 20 och spelare B har spelhandicap 15. Spelare B spelar då på 0 i spelhandicap och spelare A har 5 slag tillgodo vilka placeras på hål med index/hcp 1 – 5. På vår bana blir det då på hål nr 7, 14, 4, 10 och 1.

Spelarna skall löpande notera ställningen i matchen. Matchen är slut när antalet återstående hål att spela är färre än antalet hål som den ledande sidan är upp, t ex 2 upp och 1 återstående hål vilket anges som 2/1. Om ställningen är lika efter 18 hål fortsätter man matchen genom att börja på hål 1 igen, spelhandicapen fördelas på samma sätt som på de första 18 hålen. (Sudden Death).

Den spelare som vinner ett hål tar honnören på nästa tee. Om ett hål har delats behåller den spelare honnören som hade den på föregående hål.

Vinnare meddelar resultatet till receptionen som för in matchresultat i spelstegen. Dessa finns även på hemsidan.

ANMÄL DIG TILL MATCHCUP DAMER HÄR!

Sista anmälan 31 maj klockan 23:00

Matchcup Damer 2023 | PDF

Kontaktuppgifter Damer Matchcup 2023 | PDF