Arbetsgruppen

Det finns alltid något att göra. Vi har ca: 50 hektar golfbana, 600 kvm klubbhus och än mer ytor som skapar en helhet. På ideell basis arbetar vi i Arbetsgruppen en dag i veckan med att utföra uppgifter som klubben har nytta av. Härlig gemenskap, en kopp kaffe och en runda golf ingår. Här är hela gruppen en tidig morgon på våren.

På Sjögärde GK har vi en grupp seniorer som träffas en gång i veckanför att utföra sysslor, umgås och spela golf. Vi startar fredagar kl. 7.00 under säsongen. Från oktober gäller torsdagar kl. 8.00.  Vanligtvis kommer 10-20 medlemmar för att plocka bollar, klippa driving rangen, utföra mindre byggprojekt, renovera eller reparera slitna objekt m m. Efter utfört arbete bjuder klubben på fika och då gäller det att kunna ”ta för sig”, för en del blir alldeles till sig när smörgåsarna serveras. Att en blyg person som undertecknad inte har det lätt kan många vittna om. Efter fikat spelar vi golf på vår reserverade tid.

Under vintern ägnar vi oss åt vård av skogspartierna runt banan och annat som vi kan hjälpa till med.
Golfspel är en alldeles fantastisk sysselsättning för att förlänga och förbättra livet avsevärt. Det ger regelbunden motion året runt, det erbjuder en social gemenskap som ofta medför att man får vänner för livet, vilket i sin tur gör att man gör andra saker tillsammans utanför golfen, som t ex bridge, bowling, resor och annat som förhöjer livet.
Du som funderar på att börja ”röra på dig” – hör av dig, så skall jag övertyga dig om hur enkelt och trevligt det är att spela golf. Alla kan lära sig oavsett ålder.
Ring mig!